Schimbarea la față a Gabrielei Firea: turneul la TV al edilului, o răzvrătire față de Dragnea

Gabriela Firea își arată o nouă față în jocul politic în care s-a implicat odată cu candidatura pentru scaunul de primar al Capitalei: dacă până acum am văzut-o pe fosta prezentatoare TV drept o susținătoare efervescentă a formațiunii din care face parte, care nu contestă activ acțiunile celor mai mari decât ea, după ultimul CEX al PSD a apărut ”Gabriela Firea revoluționara”.

Turul pe care l-a făcut la posturile de televiziune de atunci și până în prezent ne dovedește că dragostea dintre primarul Bucureștiului și Liviu Dragnea nu mai e ce-a fost – ba chiar s-a transformat într-un atac la persoană, în ipoteze și mize politice mari. Imaginea cu care Firea a intrat în politică este una greu de clintit. Expunerea de care a avut parte prin meseria sa, dar și aparițiile lucrate cu atenție post-alegeri dovedesc că edilul este un adversar cel puțin pe măsura liderului PSD.

Aparițiile la postul Digi24 ale celor mai importanți comunicatori social-democrați sunt atât de rare, încât relevă relația partidului cu televiziunea numită. Comparativ, numai la Antena 3 s-au prezentat, aproximativ într-o singură lună, ministrul Agriculturii, al Apărării Naționale, al Finanțelor și al Muncii (să nu mai vorbim de Liviu Dragnea și uneori și de premierul Viorica Dăncilă).

Mergând pe această logică, prezența edilului în platoul Digi24 a reprezentat o premieră – un reprezentant al stângii politice a încercat să stabilească o legătură cu electoratul de dreapta. Gabriela Firea, pe tot parcursul emisiunii (care a ținut o oră), și-a menținut acuzațiile anterioare, lansate încă de la Neptun.

Relația apropiată dintre postul TV membru al grupului Intact Media și principalul partid din România nu este niciun fapt ținut secret – e o observație care poată fi făcută cu ușurință, fără a petrece timp excesiv de mult în fața micilor ecrane. După declanșarea scandalului Firea – Dragnea, primarul Capitalei a numărat două prezențe la Antena 3: una în emisiunea moderată de Mihai Gâdea, ”Punctul de Întâlnire”, și alta în cea a lui Răzvan Dumitrescu, ”Subiectiv”.

În timpul intervenției telefonice de duminică, Gabriela Firea a afirmat: ”Nu este corect ca eu să fiu acuzată pentru că am îndrăzit să spun niște lucruri în Comitetul Executiv. Am atras atenția că nu a fost corect la nivel de comunicare. Știu foarte bine ce s-a întâmplat și cum s-a pus la cale o strategie prin care domnul Dragnea să nu fie afectat de violențele din piață, prin prisma faptului că doamna ministru ar fi coordonat acele activități, și s-a pregătit acea strategie de comunicare prin care să se spună cu două săptămâni înainte de protest că doamna prefect va semna un posibil ordin”, apoi a adus iar vorba de prefectul Capitalei, de la care au pornit atacurile. ”Niciodată nu s-a pomenit în 28 de ani numele vreunui prefect că va semna un ordin al Jandarmeriei”, a concluzionat aceasta.

De cealaltă parte

Adversarul edilului din acest meci politic a așteptat câteva zile pentru a ieși în față. Duminică, Dragnea s-a prezentat la emisiunea moderată de Răzvan Dumitrescu, motiv pentru Gabriela Firea de a interveni prin telefon, ceva mai târziu. Cât s-a aflat în platou, liderul PSD a avut grijă să lanseze niște mesaje precise pentru partid.

”Din partea mea, nu riscă excluderea din partid. Din partea CEX, nu știu”, a fost mesajul mai mult sau mai puțin subtil al șefului Camerei Deputaților. Prin înaintarea CEX-ului, Dragnea încearcă în mod evident să insufle ideea unui conducător cu valori democratice, care nu ține ranchiună și respectă voința oamenilor săi.

Totodată, este de remarcat faptul că până acum Gabriela Firea nu și-a susținut punctul de vedere la televiziuni precum Realitatea TV sau B1, însă ar putea să fie un plan de viitor. Până atunci, opinia publică este martora unui scandal pur politic, în care mizele puterii sunt mari, iar jucătorii – pe măsură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *