Scandal în UPC. Un director, concediat pentru că ar fi divulgat informații condifențiale către SUA

Directorul unui cunoscut operator de cablu TV și internet ar fi fost concediat la începutul anului 2018 pentru că și-ar fi amenințat superiorii că va divulga informații confidențiale unor terți.

Persoana în cauză, a cărei identitate nu este cunoscută, ar fi transmis informații confidențiale pe mail-ul personal. În timp ce compania spune că motivul acestuia, așa cum i-ar fi recunoscut și directorului general al UPC Robert Redeleanu, ar fi fost să trimită informațiile către consulul din cadrul Ambasadei României din Washington, directorul concediat spune că dorea doar să lucreze mai eficient, de acasă, conform Playtech.ro.

Cu toate astea, UPC are stipulat în contractul de muncă până și instalarea pe computere a aplicației Google Drive, pentru evitarea scurgerilor de informații. Motivul concedierii ar fi fost încălcarea regulamentului de ordine interioară și prejudicierea companiei.

Povestea nu se oprește aici: ex-directorul ar fi cerut conducerii companiei suma de milion de euro pentru păstrarea tăcerii, prin intermediul avocatului.

Transferul de informații către conturile personale ar fi început la o săptămână distanță de angajarea sa, care a avut loc pe 1 octombrie 2016. Ancheta a dezvăluit faptul că multe dintre emailurile trimise nu aveau legătură cu fișa postului, însă erau informații cu caracter confidențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *