Cum a încercat firma angajată de Facebook să-l discrediteze pe Soros

Spre sfârșitul lunii noiembrie, a ieșit la iveală că o firmă de PR a fost angajată în mod special de către Facebook pentru discreditarea filantropului George Soros. Însă publicația BuzzFeed arată că manipularea este mult mai vastă.

Jurnaliștii de peste ocean au pus mâna pe o serie de documente care arată modul în care firma angajată de compania lui Mark Zuckerberg a manipulat narativul în cazul celui care, la începutul anului 2018, a criticat dur Facebook, conform Buzzfeed.

Persoana care ar fi cerut investigarea intențiilor lui Soros privind rețeaua de socializare a fost  directorul executiv al Facebook, Sheryl Sandberg. Acest lucru a iești la iveală la puțin timp după ce şeful departamentului de comunicare şi politici, Ellio Schrage, și-a asumat vina printr-un memorandum.

Documentul prezentat de publicație săptămâna trecută arată că Definers Public Affairs a distribuit reporterilor presupusul scenariu privind legăturile lui George Soros cu grupuri de stânga de advocacy care au criticat în nenumărate rânduri platforma de socializare. Pe lângă aceste informații, firma de PR a introdus și fragmente preluate din informații accesibile publicului, inclusiv extrase de știri și postări pe blog.

„Recent, o serie de grupuri progresive s-au reunit pentru a forma campania „Freedom from Facebook”, care are un buget de anunțuri de șase cifre”, se afirmă în document. „Nu este clar cine oferă fonduri mari pentru campanie sau ce motive are. Cel puțin patru dintre grupurile din coaliție primesc finanțare sau sunt aliniate cu George Soros, care a criticat public Facebook. Nici Freedom From Facebook, nici Institutul Open Markets nu au răspuns la întrebările despre cine finanțează această campanie.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *