Șapte milioane de postări care conțineau informații false despre COVID-19, eliminate de Facebook în al doilea trimestru al acestui an

Facebook a publicat a șasea ediție a Raportului de Aplicare a Standardelor Comunitare, introdus după izbucnirea scandalului Cambridge Analytica.

În acest context, compania a menționat că numai în trimestrul al doilea al acestui an, aproximativ șapte milioane de postări care conțineau dezinformare privind COVID-19 au fost eliminate. Printre informațiile promovate se numără măsuri preventive false și tratamente exagerate, arată Reuters.

Compania menționează că numărul de postări eliminate care instigau la ură a crescut. În al doilea trimestru al acestui an au fost șterse aproximativ 22,5 milioane de astfel de astfel de postari, spre deosebire 9,6 milioane în primul trimestru.

Mai mult decât atât, Facebook a detectat și eliminat peste 8,7 milioane de postari care aveau legătură cu organizații extremiste, față de 6,3 milioane.

Motivul pentru care diferența este atât de mare ar fi metoda folosită pentru revizuirea conținutului. Întrucât cei un număr semnificativ de angajați ai Facebook au lucrat de acasă în aprilie, mai și iunie, compania s-a bazat mai mult pe tehnologie pentru marcarea postărilor care nu respectă normele de folosire a platformei de social media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *