Rusia, țintită de hackeri. Agențiile de presă și site-urile guvernamentale sunt offline

Site-urile celor mai mari agenții de presă din Rusia -TASS și Kommersant- sunt ținta unor atacuri cibernetice. Ambele adrese afișează o piatră funerară inscripționată cu numărul ”5300” care se referă la pierderile armatei rusești în Ucraina.

The Independent relatează că în spatele acestui atac se află grupul de hackeri Anonymous care și-a anunțat intenția de a ataca instituțiile controlate de Kremlin. Grupul s-a plasat împotriva războiului început de Putin pe care îl numesc ”nebun”.

Mesajul pe care îl poți vedea mai jos a fost vizibil pentru cei care vizitau site-urile agențiilor de presă afectate, însă acesta a fost ștears ulterior. La momentul redactării acestui articol site-urile publicațiilor TASS și Kommersant sunt în continuare offline.

sursa: The Independent

Atacurile cibernetice revendicate de grupul Anonymous sunt tot mai multe de când Rusia a invadat Ucraina. Pe lângă atacul asupra site-ului oficial al Kremlinului și a altor instituții rusești, Anonymous ar fi și în spatele unui eveniment ceva mai surprinzător.

După ce site-ul Kremlinului a picat, canalele de televiziune rusești au fost atacate și au rulat melodii ucrainiene în locul programului obișnuit. Deși e greu de demonstrat dacă grupul Anonymous este responsabil pentru aceste atacuri, declarațiile lor sunt serioase și -după cum arată mesajul de azi- par a derula atacuri la scară largă asupra infrastructurii digitale din Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *