Rusia, țintită de hackeri. Agențiile de presă și site-urile guvernamentale sunt offline
Site-urile celor mai mari agenții de presă din Rusia -TASS și Kommersant- sunt ținta unor atacuri cibernetice. Ambele adrese afișează o piatră funerară inscripționată cu numărul ”5300” care se referă la pierderile armatei rusești în Ucraina.
Websites of Russian media TASS, Fontanka, Kommersant hacked https://t.co/rg806yhHjR #Russia
— Liveuamap (@Liveuamap) February 28, 2022
The Independent relatează că în spatele acestui atac se află grupul de hackeri Anonymous care și-a anunțat intenția de a ataca instituțiile controlate de Kremlin. Grupul s-a plasat împotriva războiului început de Putin pe care îl numesc ”nebun”.
No nation deserves to be invaded at the whim of a madman's delusions. No person deserves to live under censorship where they cannot speak truth to power.
As activists, we will always fight for the oppressed!
We are #Anonymous #OpRussia pic.twitter.com/siWnvtxTum— Anonymous (@YourAnonNews) February 28, 2022
Mesajul pe care îl poți vedea mai jos a fost vizibil pentru cei care vizitau site-urile agențiilor de presă afectate, însă acesta a fost ștears ulterior. La momentul redactării acestui articol site-urile publicațiilor TASS și Kommersant sunt în continuare offline.
Atacurile cibernetice revendicate de grupul Anonymous sunt tot mai multe de când Rusia a invadat Ucraina. Pe lângă atacul asupra site-ului oficial al Kremlinului și a altor instituții rusești, Anonymous ar fi și în spatele unui eveniment ceva mai surprinzător.
După ce site-ul Kremlinului a picat, canalele de televiziune rusești au fost atacate și au rulat melodii ucrainiene în locul programului obișnuit. Deși e greu de demonstrat dacă grupul Anonymous este responsabil pentru aceste atacuri, declarațiile lor sunt serioase și -după cum arată mesajul de azi- par a derula atacuri la scară largă asupra infrastructurii digitale din Rusia.
Articole asemănătoare
Tăcerea presei costă cât un proiect de Centenar
Senatoarea Diana Șoșoacă, derapaj la adresa unui reporter: „Ați luat bani ca să creați o psihoză”
Salam, mai popular decât Putin. Ce au căutat românii pe net în anul 2022
Protecția copiilor în mediul online, o prioritate pentru liderii mondiali
Biden încearcă să atragă alegătorii tineri prin TikTok. Ce se întâmplă cu Trump?