Rusia susține că SUA plănuiește o revoluție în Republica Moldova

Rusia susține că Statele Unite ale Americii s-ar afla în spatele unui viitor proteste din Republica Moldova.

Acuzația a fost formulată chiar de către Serviciul de Informații Externe (FSB), care susține că, drept model, vor fi folosite manifestațiile din Belarus și Kârgâzstan, conform Digi24.

„SUA continuă să se amestece fără nicio reţinere în treburile interne ale unei ţări prietene a Moscovei (…). Astăzi vedem că americanii orchestrează un scenariu revoluţionar pentru Republica Moldova în noiembrie“, susține FSB, într-un comunicat.

În luna noiembrie, cetățenii Republicii Moldova sunt așteptați la urne pentru a-și alege un președinte. Rusia susține că, ca și în cazul Belarusului, alegerile de luna viitoare vor fi scuza perfectă pentru americani.

Igor Dodon nu împărtășeste aceeași opinie cu FSB, însă. Într-un interviu cu Tass, agenția de stat rusă, liderul de peste Prut a afirmat că nu are motiv de îngrijorare în acest sens.

„SUA continuă să se amestece fără nicio reţinere în treburile interne ale unei ţări prietene a Moscovei (…). Astăzi vedem că americanii orchestrează un scenariu revoluţionar pentru Republica Moldova în noiembrie”, a declarat Dodon, conform sursei citate.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri