Revista Time: Trump și Putin – același personaj

După întâlnirea lui Trump cu Putin la Helsinki, președintele SUA a devenit ținta valurilor de critici din partea americanilor, și asta deoarece chiar dacă a avut multe ocazii pentru a-l critica pe liderul Rusiei, iar Trump nu a replicat la declarația lui Putin în care a negat că ar fi avut vreun amestec în timpul alegerilor prezidențiale din SUA. Acest lucru a pus sub semnul întrebării eficiența agențiilor americane de informații. Într-o postare a sa pe Twitter, președintele SUA se arată mai mulțumit de întâlnirea cu Putin decât cu membrii NATO, pe care i-a criticat că nu investesc suficient în apărare. (Citiți aici: https://www.mediastandard.ro/trump-nemultumit-de-stirile-care-au-aparut-in-urma-intalnirii-cu-putin/ )

Este a doua lună când Revista Time are o copertă inspirată de Trump. De data aceasta, declarația lui Trump din conferința de presă a fost punctul culminant:

„Pe cine credeți?

A fost o întrebare simplă adresată președintelui Trump de către un reporter, dar a fost ca un fior pentru presa aflată la conferința de presă din 16 iulie, ținută la Helsinki. Vladimir Putin a negat din nou că Rusia ar fi avut vreo implicație în alegerile prezidențiale din 2016 din SUA. Departamentul de Justiție din SUA, serviciile de intelligence și ambele Camere ale Congresului au ajuns la conluzia conform căreia Kremlinul a făcut-o. În cine are Trump încredere mai multă?

Acesta era momentul în care președintele putea da o mustrare adversarului de lungă durată al Americii. În schimb, Trump a răspuns: „Am încredere în ambele părți”, a spus el. „Am mare încredere în oamenii mei de informații, dar vă voi spune că președintele Putin a fost extrem de puternic și puternic în negarea sa de azi”, scrie Revista Time.

În urma acestei declarații, jurnaliștii și americanii consideră că Trump ar fi controlat de Putin, poate chiar șantajat, deoarece are încredere mai mare în dușmanul său decât în serviciile sale.

Coperta înfățișează portretul lui Trump care se contopește cu cel al lui Putin. Ilustrația este realizată de artista Nancy Burson și semnifică ”stadiul politicii externe a Statelor Unite după summitul de la Helsinki”.

TIME's New Cover

TIME’s new cover: Trump wanted a summit with Putin. He got way more than he bargained for https://ti.me/2uz2U55

Gepostet von TIME am Donnerstag, 19. Juli 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *