Misterul dispariției unui jurnalist din Arabia Saudită

Subiectul dispariției misterioase a jurnalistului originar din Arabia Saudită Jamal Khashoggi a împânzit rapid tot internetul, prin materialele furnizate de mai multe publicații de renume.

Omul de presă a început să colaboreze cu Washington Post în urmă cu aproximativ un an, cu scopul clar de a oferi lumii occidentale o privire de ansamblu la situația Arabiei Saudite de la preluare puterii de către Mohammed bin Salman. Abuzurile, intimidările și frica împământenită în sufletele cetățenilor Arabiei Saudite sunt câteva dintre subiectele pe care Khanshoggi le-a abordat pentru WP.

În septembrie 2017, din cauza sistemului precar din țara sa, omul de presă a părăsit Arabia Saudită, stabilindu-se în Detroit, Statele Unite ale Americii. Din cauză că l-a criticat pe Donald Trump, lui Jamal Khashoggi i s-a interzis întoarcerea în țara natală.

Într-o zi de marți, pentru a obține un act necesar să se căsătorească, jurnalistul a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Turcia. La numai o zi de la dispariție, pe 3 octombrie, diplomații au afirmat că Khashoggi a părăsit consulatul, în timp ce autoritățile din Turcia susțin că acesta încă se află în interiorul clădirii.

Familia, prietenii și colegii lui Jamal Khashoggi au lansat un apel la adresa autorităților și distribuie mai departe povestea jurnalistului, victimă a unui sistem opresiv.

Puteți citi mai multe pe Washington Post și Al Jazeera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *