Reporterul Wall Street Journal arestat de Rusia pentru spionaj a fost vizitat de avocați

Evan Gershkovici, ziaristul de la Wall Street Journal, arestat în Rusia de FSB sub acuzația de spionaj, a fost vizitat de avocații săi pentru prima oară de când a fost reținut, la sfârșitul săptămânii trecute.

Wall Street Journal, care a negat anterior acuzațiile aduse corespondentului său, a declarat că vizita este încurajatoare, potrivit The Guardian.

„Starea de sănătate a lui Evan este bună, iar el este recunoscător pentru valul de sprijin din întreaga lume. Continuăm să cerem eliberarea sa imediată” a declarat marți redactorul-șef al publicației, Emma Tucker, într-o notă adresată redacției.

De asemenea, familia sa a fost ușurată că „în sfârșit a putut lua legătura cu Evan”.

La începutul acestei săptămâni, tribunalul districtual Lefortovsky din Moscova a declarat luni că a fost depus un apel privind arestarea jurnalistului, potrivit agențiilor de presă ruse. Deocamdată nu a fost stabilită o dată pentru judecarea apelului.

Jurnalistul este vesel 

Cu toate acestea, avocații lui Gershkovici nu au fost primii care l-au vizitat în închisoare. Un watchdog al închisorilor de stat din Rusia a fost autorizat să intre în închisoarea Lefortovo din Moscova și să vorbească cu jurnalistul. Acesta a declarat, luni seară, că Gershkovici se afla într-o celulă de carantină, în timp ce era supus unor controale medicale, și că avea acces la un televizor, un radio și un frigider, conform Politico

Corespondentul WSJ „a fost vesel, au fost multe glume în timpul conversației noastre”, a declarat Alexei Melnikov, membru al Comisiei de monitorizare publică din Moscova (ONK), pe Telegramul său.

Evan Gershkovici este primul jurnalist american care este acuzat de Rusia de spionaj de la Războiul Rece încoace. Cazul său semnalează faptul că relațiile dintre Moscova și Washington D.C. sunt la un nivel scăzut în acest moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *