Libertatea pierde unul dintre colaboratori. Sidonia Bogdan: „Îmi voi reactiva blogul în viitorul apropiat”

Colaborarea dintre Libertatea și Sidonia Bogdan, unul dintre jurnaliștii care au semnat în cotidian în ultimul an, a luat sfârșit.

Anunțul a fost făcut de către Sidonia Bogdan, pe pagina sa de Facebook. Pentru Paginademedia, ea a declarat că motivele pentru care a luat această decizie sunt personale.

Jurnalista a mai precizat că, în perioada următoare, blogul său va fi relansat.

„Am decis să mă retrag din colaborarea cu Libertatea. Mulțumesc conducerii pentru faptul că mi-a publicat, timp de un an și jumătate, munca jurnalistică.

Îmi voi reactiva blogul în viitorul apropiat și acolo îmi voi publica subiectele pe stat de drept/justiție, investigații, reportaje, opinii și voi promova portrete cu oamenii în care cred. Voi mai atinge, acolo unde cred că mă pricep, și anumite subiecte pe relații internaționale și securitate, mai ales că fac, mai nou, și o facultate în domeniu.

Nu vreau să mă plâng, spun doar că e foarte greu în România să faci jurnalism freelancer. Fac asta de vreo cinci ani și de multe ori am crezut că sunt la capătul puterilor și, totuși, mai pot.

Sunt 100% un produs jurnalistic occidental și cred că vocea mea, în spațiul public, încă mai are un loc”, se arată în mesajul publicat pe social media.

Sidonia Bogdan și-a început cariera de jurnalist în 2006, la Jurnalul Național, unde a rămas până în 2009. Din 2012, aceasta a fost reporter Digi24 pentru o perioadă scurtă, apoi a activat ca reporter special la România Liberă, până-n 2017. A fost contributor la Dilema Veche, Vice (ianuarie 2017 – august 2019) și Libertatea (august 2019 – noiembrie 2020).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *