Un procent de 6% din postările platformelor sunt fake news, spun Google, Facebook și Twitter

Conducerea celor 3 mari companii TECH: Google, Facebook și Twitter a fost convocată la Congresul SUA pentru a pune în discuție evoluția fenomenului fake news care a luat amploare în ultimul an pe platformele de socializare.

Directorul executiv Facebook, Mark Zuckerberg, directorul executiv Google, Sundar Pichai  și Jack Dorsey, directorul general Twitter, au fost rugați să explice legislativului american de ce fenomenul de răspândire a teoriilor conspiraţioniste a crescut considerabil.

Potrivit Paginademedia.ro, care citează BBC, Zuckerberg a explicat că Facebook a lucrat cu 80 de organizații pentru a elimina dezinformările, iar peste 12 milioane de postări despre Covid-19 au fost șterse, în ultimul an.

Compania Youtube care aparține de Google, a raportat că pe tot parcursul anului 2020 au fost șterse videoclipurile considerate cu un conținut dăunător, mai ales în perioada alegerilor din noiembrie 2020.

Postările de tip Fake News reprezintă doar 6% din ceea ce văd utilizatorii din SUA în fluxul lor de postări pe Facebook.  CEO Twitter, Jack Dorsey, a prezentat membrilor congresului că a desfășurat două experimente pentru a analiza o modalitate prin care să câștige încrederea utilizatorilor.

Este vorba despre o simulare în care 2.000 de utilizatori Twitter au avut rolul de a semnala postările cu conținut „dăunător”, denumită Birdwatch. Pentru cel de al doilea experiment, Bluesky, o echipă a companiei a lucrat la îmbunătățirea rețelei sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *