Redistribuirea online a criticilor la adresa Chinei încalcă noua lege a securității din Hong Kong

A volunteer posts an anti-Article 23 national security law sticker on a black fabric as part of a global protest in Taipei, Taiwan March 23, 2023. REUTERS/Ann Wang

Legislația privind articolul 23 din Hong Kong, care a intrat recent în vigoare la sfârșitul săptămânii trecute, a stârnit numeroase critici atât din partea grupurilor de apărare a drepturilor, cât și a unor guverne străine, care au afirmat că aceasta deschide o „nouă eră de autoritarism”.

Mai exact, legea acoperă trădarea, insurecția, furtul de secrete de stat și spionajul, sabotajul și interferența externă. Ea prevede pedepse dure, chiar și închisoare pe viață, pentru aceste infracțiuni, conform The Guardian.

Vorbind prin intermediul secretarului pentru justiție, Paul Lam, într-un interviu televizat, Ministerul Justiției din Hong Kong a avertizat că postarea și partajarea criticilor la adresa noii legi a securității naționale a orașului ar putea încălca legislația, care prevede pedepse dure pentru „răzvrătire” – care include și incitarea la ură împotriva conducerii Partidului Comunist Chinez.

„Un scenariu extrem ar putea fi acela că persoana a postat [declarațiile] online pentru că a fost foarte de acord cu ele și a adăugat unele comentarii, a făcut observații suplimentare, cu scopul pur și simplu de a incita ura altor rezidenți împotriva guvernului [din Hong Kong] și a guvernului central”, a declarat Lam.

Oficialul a adăugat: „În acest caz, desigur, există un risc și o șansă [de a încălca legea]”.

Articolul 23 este o continuare a legii privind securitatea națională impusă de Beijing în 2020, după protestele masive pentru democrație, cunoscute sub numele de „The Umbrella Movement”.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri