Putin a profitat din plin de interviul cu Tucker Carlson

Atâta zgomot pentru nimic – din partea lui Carlson. După ce și-a promovat interviul cu Vladimir Putin într-un videoclip de câteva minute pe toate platformele de socializare, inclusiv TikTok și X, întrebările lui Tucker Carlson la adresa liderului de la Kremlin au fost blânde, încercând în mod clar să nu-l pună pe interlocutorul său într-o poziție jenantă. La urma urmei, acesta nu ar fi primul jurnalist american care ar fi pus după gratii de autoritățile ruse pe baza unor afirmații false de la sfârșitul Războiului Rece încoace (așa cum a fost cazul lui Evan Gershkovici, dar, spre deosebire de Carlson, lucra pentru o rețea care își exprima uneori criticile față de politicile lui Putin).

Vladimir Putin, pe de altă parte, avea toate temele făcute. Nu este frecvent ca un jurnalist să-ți ofere o modalitate directă de a te adresa publicului „inamicului” tău, în mijlocul celor mai tensionate momente din ultimele decenii. Și puteți paria că omul de la Kremlin a profitat din plin de această șansă.

Este important de știut că, atât oficial, cât și prin metode de propagandă, Rusia a încercat să descurajeze publicul occidental să sprijine ajutorul acordat Ucrainei. Vladimir Putin nu a făcut excepție: „Dacă vreți cu adevărat să opriți luptele, trebuie să încetați să mai furnizați arme. Se va termina în câteva săptămâni. Asta e tot”, a susținut Putin, adăugând că depinde de SUA să spună Ucrainei să vină la masa negocierilor.

El a continuat apoi spunând că obiectivele Rusiei în acest război nu au fost obținute și, prin urmare, nu se va opri. Poate vă întrebați care a fost obiectivul armatei ruse de data aceasta? Vechea de-nazificare, o temă care a fost demonstrată în nenumărate rânduri ca fiind greșită de jurnaliștii din întreaga lume, dar pe care propaganda rusă insistă să o răspândească.

Mai mult, când a fost întrebat dacă ar fi „mulțumit cu teritoriul pe care îl aveți acum”, Putin a refuzat să răspundă și s-a întors să vorbească despre nazism.

Un alt punct (sau puncte), de altfel, pe care președintele rus l-a făcut a fost despre Statele Unite ale Americii. De la punerea sub semnul întrebării a democrației din SUA până la punerea exploziilor NordStream pe seama Casei Albe – Putin s-a întors întotdeauna cumva la America.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri