Propaganda rusă prezintă Occidentul ca fiind divizat în susținerea oferită Ucrainei

Propaganda rusă a prezentat țările occidentale ca fiind divizate în ceea ce privește susținerea acordată Ucrainei, în ultima săptămână. Concluzia face parte dintr-un raport publicat duminică de Centrul ucrainean pentru Combaterea Dezinformării pe Telegram.

Analiștii ucraineni susțin că presa de stat rusă a preluat materiale ale unor pseudo-publicații, precum Daily Banner și BB-CNTV, în care se afirmă că țările NATO trec printr-o „divizare în raport cu războiul din Ucraina”, conform G4Media.

Printre sursele citate de așa-zisele site-uri de știri se numără The Sunday Times și analistul militar american Scott Ritter, cunoscut pentru simpatiile sale pro-ruse. Acesta din urmă a numit summitul NATO o „încercare a Alianței de a aminti că există” – în contextul în care țările Aliate au catalogat Rusia cea mai mare amenințare asupra Occidentului.

În presa Kremlinului s-au găsit și alte declarații favorabile Rusiei, precum cea a europarlamentarului francez Thierry Mariani, care consideră că finanțarea reconstruirii Ucrainei nu are rost. În ceea ce-l privește pe cercetătorul american Doug Bandow, acesta a continuat să susțină că singura cale viabilă pentru pace este întreruperea furnizării de arme către forțele ucrainene.

Centrul ucrainean pentru Combaterea Dezinformării amintește că Ucraina este acuzată în mod sistematic de Rusia că amplifică foametea globală, propaganda Kremlinului susținând că citează date puse la dispoziție de ONU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *