„Project Guardian”, programul Twitter de protejare a conturilor predispuse la hărțuire online
„Project Guardian” este unealta secretă a Twitter de a apăra utilizatorii de trolli și de hărțuire. Conform Bloomberg, Project Guardian presupune o listă de mii de utilizatori care sunt predispuși la a fi ținta valurilor de ură. Politicieni, artiști, dar și jurnaliști se află pe lista respectivă.
Ideea din spatele acestui program este că Twitter poate împiedica răspândirea conținutului dăunător. Dacă o persoană care se află pe lista Project Guardian sesizează o neregulă cu privire la comportamentul unui utilizator, atunci echipa de moderare a platformei de socializare va răspunde mult mai repede decât în cazul altora. Twitter încearcă, practic, să-și mențină mulțumiți utilizatorii proeminenți și să-i facă mai puțin dornici să vorbească despre hărțuirea de pe platforma lor.
Twitter spune, însă, că lista nu e dedicată doar personalităților, compoziția acesteia fiind într-o continuă schimbare. Oameni simpli care au reușit să stârnescă suficientă controversă sunt și ei adaugați temporar pe listă de către angajați ai companiei care se ocupă cu monitorizarea platformei. De cele mai multe ori, persoanele care se află în acest program nici nu știu că fac sunt incluși în așa ceva, Twitter ținând să amintească ca Project Guardian nu este o funcție VIP care să oferă tratament special (făcând trimitere la scandalul din jurul Facebook care avea un program similar, însă care îi excepta pe unii de la regulile platformei), ci o unealtă de protecție.
„Motivul pentru care există acest concept este din cauza fenomenului „persoana zilei”. Pe baza acestui motiv, există unele persoane care sunt „persoana zilei” în majoritatea zilelor și, prin urmare, Project Guardian ar fi o modalitate de a le proteja„, a spus Yoel Roth, șeful de integritate al Twitter, citat de Bloomberg.
Twitter asigură că lista permanentă de persoane este una foarte scrută și că Project Guardian urmărește să protejeze toți utilizatorii care ar suferi din cauza unui val de hărțuire, nu doar celebritățile.
Articole asemănătoare
Investigația Spaniei privind Pegasus, oprită din cauza lipsei de cooperare a Israelului
Autoritățile suedeze recomandă interzicerea accesului la orice fel de ecrane pentru copiii mai mici de 2 ani
Diana Șoșoacă ”semnează” articole anti-vaccin publicate pe un site obscur
Facebook amână Instagram pentru copii, după publicarea raportului care arată că adolescenții ar fi afectați negativ de aplicație
Un corespondent Europa Liberă în Rusia, atacat în fața locuinței sale. Motivul ar fi o investigație mai veche