Cum poți naviga anonim pe internet, de pe telefon

În cazul celor care nu mai vor să se colecteze date de nicio culoare despre ei de pe internet, aceștia pot să folosească Tor.

Cu toate astea, din ce în ce mai mulți dintre utilizatorii internetului au migrat de la calculatoare la telefoane – se estimează că până la sfârșitul lui 2018, o treime din activitatea online o să fie desfășurată de pe smartphone-uri – iar asta ar putea însemna că numărul celor care doresc să rămână anonimi ar crește, conform Playtech.ro.

Brass Horn Communications, o companie din Marea Britanie, încearcă să rezolve această problemă. În prezent, o cartelă SIM dedicată exclusiv internetului se află în testări. Aceasta ar urma să redirecționeze automat  traficul prin rețeaua Tor, fără să dea bătăi de cap utilizatorilor.

Cartela ar urma să poarte numele de Onion3G – rețeaua Tor fiind acronim pentru The Onion Router – și ar urma să se conecteze doar la rețele 3G.

Aceasta va fi lansată oficial, pe plan internațional, la sfârșitul anului 2019, în prezent fiind disponibilă doar în Marea Britanie, în variantă beta.

Citiți mai multe pe Playtech.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *