Proiectul de lege sud-coreean împotriva fake news stârnește îngrijorare în rândul corespondenților străini

Corespondenții străini sunt îngrijorați din cauza proiectului de lege al Coreei de Sud, care ar putea pedepsi promovarea ”fake news” în presă.

Clubul corespondenților străini din Seul a declarat vineri că revizuirea Legii privind arbitrajul de presă „pune în pericol imaginea internațională și mediul de presă liber pe care Coreea de Sud și-a construit-o pe o perioadă lungă de timp” și permite politicienilor aflați la putere să „influențeze” modul în care sunt scrise și documentate știrile, „atât pentru mass-media internă, cât și pentru cea străină”, conform UPI.

Mai mult, jurnaliștii străini sunt îngrijorați de faptul că acest proiect de lege ar putea avea ca rezultat o situație în care statul sud-coreean încearcă limitarea răspândirii dezinformării, dar subminează drepturile de bază ale unei societăți democratice.

citiți și: COREEA DE SUD S-AR PUTEA ALĂTURĂ ȚĂRILOR CARE AU O LEGE ÎMPOTRIVA ”FAKE NEWS”

Proiectul de lege ar urma să fie discutat de Adunarea Națională în această lună. Propunerea democraților, aflați la putere, a fost aspru criticată de opoziția conservatoare, care a comparat proiectul cu cenzura nord-coreeană.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri