Problemele platformei lui Trump: banii și interdicția Google

Truth, platforma de socializare sponsorizată de Donald Trump, se află în mijlocul mai multor probleme. Google refuză să lase aplicația în Play Store, iar compania din spatele Truth se confruntă cu dificultăți financiare.

Când s-a lansat în februarie, Truth era atât de instabilă încât era aproape imposibil să te loghezi pe platformă. Aceste probleme s-au mai rezolvat între timp, însă altele au început să apară.

Fără Truth în Play Store

Conform Axios, șeful Truth, Devin Nunes, a declarat că totul este în regulă și așteaptă ok-ul din partea Google, însă gigantul tech a oferit o altă perspectivă.

Pe 19 august, am notificat Truth Social cu privire la mai multe încălcări ale politicilor standard în aplicația lor actuală și am reiterat faptul că existența unor sisteme eficiente de moderare a conținutului generat de utilizatori este o condiție a termenilor noștri de serviciu pentru ca orice aplicație să fie disponibilă pe Google Play. Săptămâna trecută, Truth Social a revenit cu un răspuns, confirmând feedback-ul nostru și spunând că lucrează la rezolvarea acestor probleme.”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru Axios.

Sursele jurnaliștilor americani vorbesc de teama Google cu privire la incitarea la violență și amenințări. Pe lângă Trump, Truth găzduiește o mulțime de simpatizanți ai acestuia, iar postările publicate acolo fac referire la violențe și amenințări cu moartea.

O postare a unui utilizator care îi răspundea fostului consilier pentru siguranță națională al lui Trump, cerea ca SUA să fie „bombardată nuclear pentru că este satanică”. Axios relatează că postarea nu a fost eliminată sau etichetată în vreun fel de echipa de moderare a platformei.

Google e atentă cu privire la aceste lucruri, iar lipsa moderării este unul din principalele motive pentru care Truth este, în continuare, interzisă în Play Store.

Banii, o problemă

Pe lângă recentul impas cu Google, Truth are o problemă și când vine vorba de bani. Conform The Verge, platforma a pierdut peste 6 milioane de dolari în prima jumătate a acestui an, iar procesul de achiziție a platformei de o altă companie (Digital World Acquisition Corp) a fost întârziat, fapt ce a făcut ca acțiunile  DWAC să scadă cu 75%.

Mai mult decât atât, Truth este datoare cu 1.6 milioane de dolari unei firme de infrastructură cloud. Platforma are nevoie de aceste servicii pentru a funcționa, iar faptul că îndatorarea se referă la infrastructura cloud nu este un semn bun.

Este o surpriză că o platformă care hrănește extremismul, incitarea la ură și violență sau chiar amenințările cu moartea nu poate să supraviețuiască pe piața liberă? Sper că nu pentru mulți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *