Twitter introduce butonul de editare a tweet-urilor

Twitter a lansat oficial butonul de edit pentru postările de pe platformă. Funcția va fi introdusă mai întâi pentru uz intern pentru a fi testată, iar mai apoi pentru abonații serviciului Twitter Blue.

După multe dezbateri și șovăieli, Twitter face pasul cel mare și implementează mult doritul buton de editare a tweet-urilor. De-a lungul timpului, dar mai ales de când Twitter a crescut în popularitate la nivel global, utilizatorii au cerut constant un buton de edit pentru postări. Conducerea Twitter s-a ferit de așa ceva pentru că a simțea că o astfel de funcție poate fi ușor de manipulat pentru a schimba mesajele transmise public.

Cererea utilizatorilor, însă, s-a menținut, iar Twitter pare să fi cedat presiunii.

Sperăm că, odată cu disponibilitatea Edit Tweet, tweeting-ul va fi mai ușor de abordat și mai puțin stresant. Ar trebui să puteți participa la conversație într-un mod care să aibă sens pentru dvs”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru The New York Times.

Într-o postare pe contul oficial al platformei, Twitter a făcut anunțul însoțit de o glumă: „Dacă vezi un Tweet editat este pentru că testăm butonul de editare. Acest lucru se întâmplă și vei fi în regulă”, stă scris în postare.

Într-adevăr, multe voci au fost sceptice cu privire la introducerea acestei funcții tocmai din cauza dezinformării și narațiunilor false care se pot propaga mai ușor folosindu-se de butonul de editare. Twitter, însă, a luat niște măsuri menite să îngreuneze exploatarea funcției. Editarea va fi disponibilă doar pentru 30 de minute de la momentul publicării unui tweet, iar, în urma editării, postarea va fi însoțită de o etichetă care semnalează acest lucru și oferă un istoric de editare.

Măsura este bine-venită, mai ales că postarea în forma ei inițială poate fi accesată oricând. Funcția va fi disponibilă mai întâi abonaților serviciului premium al Twitter, dar, conform NYT, compania a asigurat că funcția va deveni disponibilă pentru toți utilizatorii în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *