Prințul Arabiei Saudite își asumă responsabilitatea uciderii lui Khashoggi… dar nu prea
Asasinarea lui Jamal Khashoggi a fost poate unul dintre cele mai mediatizate cazuri din 2018 în care au fost implicați jurnaliști. În tot acest timp, Arabia Saudită a susținut că prințul moștenitor nu este implicat în uciderea columnistului The Washington Post, deși ar fi existat mai multe semne de întrebare în privința rolului jucat de către Mohammad bin Salman.
Recent ar fi fost făcut public că prințul moștenitor saudit și-a recunoscut vina pentru moartea violentă a jurnalistului, care pe 2 octombrie a intrat în consulatul țării sale din Istanbul și nu a mai ieșit niciodată. Declarațiile lui Bin Salman ar fi din decembrie 2018, și vor putea fi urmărite săptămâna viitoare, în cadrul unui documentar al programului Frontline de la PBS, informează Adevărul.ro.
Totuși, din spusele prințului, vina ar fi doar din prisma poziției pe care o are – acesta lăsând de înțeles că nu el a comandat atacul: „Îmi asum întreaga responsabilitate pentru că aceasta s-a întâmplat sub domnia mea”.
Atunci când a fost întrebat de ce nu știa despre planul agenților, bin Salman a replicat: ”Avem 20 de milioane de oameni. Avem trei milioane de angajaţi ai guvernului”. La urechile sale ar fi ajuns informația abia după ce crima ar fi avut loc.
Amintim faptul că pe 2 octombrie, Jamal Khashoggi a intrat în consulatul Arabiei Saudite pentru a-și lua acte necesare pentru a se căsători. Totuși, acesta nu a mai ieșit. După o investigație lungă, s-a constatat faptul că trupul jurnalistului ar fi fost dezmembrat și împrăștiat pe propietatea din apropiere a consulului. La ceva timp de la crimă în presă au circulat câteva înregistrări audio cu presupușii asasini.
O instanță din Arabia Saudită a hotărât că Mohammad bin Salman nu a fost implicat și a condamnat, în schimb, 11 persoane.
Articole asemănătoare
Facebook și Twitter taxează dur postările lui Trump despre coronavirus
Congresul american a trimis citații pentru marile companii de social media în legătură cu evenimentele din 6 ianuarie
Manipularea în online: granița dintre fake news și șarlatania de presă
The Washington Post are un nou publisher și director executiv: William Lewis
Google, greșeală de proporții uriașe. Platforma colectează datele medicale a milioane de oameni