
Prinși în lumea virtuală. Despre dependența de jocuri video
De la apariția lor în anii ‘70, jocurile video au ajuns să fie printre cele mai populare activități în rândurile copiilor, adolescenților și chiar adulților. Vă vine să credeți sau nu, aproape opt milioane de români joacă jocuri video – adică aproape jumătate din populația țării.
Printre alte controverse din jurul acestui subiect, apare și întrebarea: cât de dependenți pot devenii oamenii de jocurile video?
Pentru ca o persoană să fie diagnosticată, comportamentul său trebuie să fie suficient de sever încât să afecteze viața personală, familială, socială sau alte domenii importante. Din cele trei miliarde de jucători la nivel mondial, studiile indică că doar între 1 și 3% prezintă simptome de dependență de jocuri video.
Cum se manifestă această adicție, cine sunt cei mai vulnerabili și cum a afectat pandemia comportamentul jucătorilor urmăriți ”Pastila de (dez)informare”, la Digi24 de joi până luni, dar și pe pagina de YouTube a emisiunii.
Articole asemănătoare
AUR promite să crească salariul minim la 5000 de lei. Cine ar câștiga dacă s-ar bate partidul lui Simion cu cifrele?
Premieră în mass-media din România. Digi24 și Editiadedimineata.ro lansează primul proiect integrat TV-online: Oamenii dimineții
„Ceața mortală” de Revelion, cea mai nouă teorie a conspirației din Europa și SUA
Tot ce trebuie să știi despre furtul tezaurului dacic dintr-un muzeu olandez. Ce spune presa internațională
”Falsul” viral cu mâna lui Putin care trece prin microfon e un fake în sine