Poza lui Winston Churchill dispăruse de pe Google. Misterul a fost însă rezolvat

Recent, Google a intrat în atenția publică după ce o poză cu Winston Churchill, afișată în pagina de căutare, a dispărut. Cu toate astea, misterul a fost rezolvat.

Într-o serie de postări de pe Twitter, reprezentanții companiei americane au susținut că dispariția fotografiei celui mai cunoscut premier britanic nu a fost un gest intenționat, fiind vorba mai repede de o eroare de sistem, arată BBC.

Google susține că poza care era afișată inițial în dreptul numelui politicianului era nereprezentativă pentru persoana premierului, fiind realizată când acesta era mai tânăr. Echipa a decis să blocheze fotografia veche, pentru ca sistemul să selecteze una în care Churchill este mai ușor de recunoscut.

Numai că update-ul nu a fost făcut automat, așa cum trebuia, iar Winston Churchill a stat fără poză de la sfârșitul lunii aprilie și până săptămâna trecută. ”În mod normal, imaginea se actualizează rapid. În acest caz, o eroare din sistemele noastre a împiedicat actualizarea unei noi imagini reprezentative”, a spus Google.

Sursa: BBC. Poza, în care se află Winston Churchill tânăr, este cea selectată inițial în mod automat de către sistemele Google.
Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri