Parlamentul a numit noii șefi ai TVR si Radio România

Parlamentul a votat, luni seară, candidații propuși pentru funcția de președinte al TVR și respectiv al Radioului public.

Astfel, propunerea Guvernului, Dan Turturică, a fost votat de 249 de parlamentari (din cei 340 prezenți) pentru a ocupa poziția de PDG al televiziunii de stat, în timp ce propunerea PSD pentru Radio, Răzvan Ioan Dincă, a fost ales cu 250 de voturi “pentru”, conform Libertatea.

Pe pagina sa de Facebook, coordonatorul publicației Universul.net a afirmat: „În urmă cu câteva minute, Parlamentul m-a numit Președinte-Director General al TVR. Mai mult decât rezultatul votului din plen, m-a bucurat rezultatul votului din Comisiile reunite de Cultură, care a înaintat propunerea. Niciun vot împotrivă. Mă face să sper că se poate face treabă deasupra tensiunilor politice. Știu că va fi greu, dar nu imposibil!”.

Tot luni, Parlamentul a stabilit și componența celor două Consilii de Administrație. Astfel, din CA-ul TVR vor face parte: Georgică Severin, Lucian Ghimişi şi Anca Dindirică, propuşi de PSD, Radu Carp şi Mihai Firică, propuşi de PNL, Valentin – Andrei Enescu, propus de USR, Hajnalka Nagy-Debreczeni, propus de UDMR, Dorothea Ionescu, propus de AUR, Christel Ţopescu, propunerea Administraţiei Prezidenţiale, Dan Cristian Turturică, propunerea Guvernului, Dietlinde Dinesz şi Gabriela Luminiţa Iordănescu, fiind propunerile angajaţilor şi Borislav Velmirovici, propus din partea minorităţilor naţionale.

Consiliul Radioului public va fi format din Ruxandra Săraru, Radu Herjeu şi Răzvan-Ioan Dincă, propuşi de PSD, Radu F. Alexandru şi Alexandra Bogdan, propuşi de PNL, Liviu Popescu, propus de USR, Annamaria Maria Bodoczi, propusă de UDMR, Dragoş Daniel Pătlăgeanu, propus de Administraţia Prezidenţială, Maria Ţoghină, propusă de Guvern, Oana Rusu şi Marius Dorian Tănase, propuşi de reprezentanţi ai salariaţilor, Milan Manyura, propunerea minorităţilor şi Sorin Faur, propus de AUR, conform Adevarul.ro.

Ședința de luni vine în contextul în care situația celor două instituții media publice a fost blocată după expirarea interimatului președinților numiți în luna mai a acestui an.