Opt ani de Instagram, una dintre cele mai celebre rețele de socializare

Instagram, una dintre cele mai celebre rețele de socializare, împlinește astăzi opt ani de la lansare.

Din 2010 și până în prezent, aplicația a oferit utilizatorilor din întreaga lume o nouă metodă de a publica fotografii și a interacționa cu prietenii virtuali. În prezent, IG are un milion de useri activi lunar, ajungând pe locul trei în topul rețelelor de socializare.

Iniţial, Instagram a fost valabilă doar pentru sistemul de operare iOS, ca la un an și șase luni mai târziu să fie lansată şi varianta de Android. Aplicaţia a devenit cunoscută rapid pentru capacitatea de a uploada poze doar în formă de pătrat (1:1), însp acesta aspect s-a schimbat până în prezent. Printre motivele pentru care Instagram a devenit atât de popular se numără și numărul destul de mare de filtre pentru editarea fotografiilor, capacitatea de a distribui o locație și a posta ”stories” (postări care după 24 de ore dispar), făcând competiție Snapchat.

Totodată, în prezent aplicația se înscrie în topul preferințelor a celor care au afaceri: conform datelor publicate de Instagram-press.com, există 25 milioane de conturi de business pe Instagram, iar peste 80 % dintre utilizatorii de Instagram din lume urmăresc un cont de business.

Cu toate astea, nu este chiar cel mai bun moment pentru companie: la șase ani de când Facebook a achiziționat serviciul (aprilie 2012) cu aproximativ 1 miliard de dolari, cei doi fondatori ai Instagram, Kevin Systrom și Mike Krieger, ar dori să nu mai fie implicați în dezvoltarea Instagram, întrucât nu mai pot să susțină o independență a platformei față de Facebook, scrie Bloomberg.com.