Cazul Khashoggi: Trump s-ar fi lăudat că l-a scăpat pe Prințul Arabiei Saudite de Congres

Liderul de la Casa Albă, Donald Trump, s-ar fi lăudat că l-a ajutat pe Prințul moștenitor al Arabiei Saudite să scape de o audiere a Congresului, în cazul asasinării lui Jamal Khashoggi.

Dezvăluirea a fost făcută în cea mai recentă carte a jurnalistului Bob Woodward, care, în 2018, a avut un interviu cu Trump pe tema morții jurnalistului de origine saudită, care scria pentru The Washington Post, conform The Independent.

„I-am salvat fundul. Am putut determina Congresul să-l lase în pace. Am putut să-i fac să se oprească”, ar fi spus președintele american.

Amintim faptul că Jamal Khashoggi a intrat pe 2 octombrie 2018 în consulatul țării sale din Istanbul și nu a mai ieșit niciodată. După o investigație lungă, s-a constatat faptul că trupul jurnalistului ar fi fost dezmembrat și împrăștiat pe propietatea din apropiere, care aparține consulului. La ceva timp de la crimă, în presă au circulat câteva înregistrări audio cu presupușii asasini.

Un raport al agențiilor de inteligență din Statele Unite ale Americii arată că prințul Arabiei Saudite i-ar fi dorit moartea jurnalistului cu mult timp înainte ca aceasta să și aibă loc. În septembrie 2017, într-o discuție cu un asistent senior, Turki Aldakhil, bin Salman ar fi spus că se va duce după Khashoggi ”cu un glonț” dacă acesta nu se va întoarce de bunăvoie pe teritoriu saudit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *