Prințul Harry a contribuit la un plan de acțiune pentru combaterea dezinformării

Prințul britanic Harry și-a adus aportul la conceperea unui plan de acțiune pentru combaterea dezinformării, care conține 15 măsuri considerate necesare de autori pentru a limita răspândirea acestui fenomen.

Raportul, care este realizat de Institutul Aspen alături de 16 autori și trei coordonatori, are scopul de a combate „problema tot mai mare a dezinformării în tehnologie, media și social media”. Despre planul de acțiun, prințul Harry a afirmat că speră să vadă că „recomandările de fond și practice ale Comisiei noastre sunt preluate de industria tehnologiei, industria media, de factorii decizionali și de lideri”, conform The Independent.

„Acest lucru ne afectează nu doar pe unii dintre noi, ci pe toți”, a afirmat membrul familiei regale britanice.

15 recomandări pentru a combate fenomenul fake news

Raportul subliniază că sunt trei măsuri ce trebuie abordate în încercarea de a limita fake news: „creșterea transparenței”, „consolidarea încrederii” și „reducerea daunelor”.

Pentru a face acest lucru, mai afirmă Comisia Aspen pentru tulburarea informației, rețelele sociale trebuie să adopte politici transparente, să dezvăluie informații despre practicile de moderare a conținutului și publicitate.

O altă măsură prevăzută în cod se referă la susținerea jurnalismului local. Acordarea unui ajutor financial presei ar inversa „colapsul jurnalismului local și erodarea mass-mediei de încredere”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *