OpenAI susține că Times a trișat pentru a dovedi că ChatGPT a folosit conținutul său

OpenAI cere unei instanțe din SUA să respingă patru din cele șapte plângeri de încălcare a drepturilor de autor formulate de The New York Times împotriva sa, unul dintre motivele invocate fiind acela că instituția media a folosit „prompturi înșelătoare” pentru a determina ChatGPT să redea răspunsuri din articolele The Times.

Mai exact, OpenAI spune că Times a exploatat un bug și a alimentat articolele direct către chatbot pentru a-l face să redea pasaje textuale.

Oamenii normali nu folosesc produsele OpenAI în acest mod”, a precizat compania în moțiune.

OpenAI dorește să respingă parțial acuzația de încălcare directă a drepturilor de autor formulată de Times „în măsura în care se bazează pe acte de reproducere care au avut loc cu mai mult de trei ani înainte de această acțiune”. De asemenea, solicită instanței să respingă și alte acuzații: că OpenAI a contribuit la încălcarea legii, că nu a reușit să elimine informațiile care încalcă legea și că a creat concurență neloială prin utilizarea abuzivă.

Acțiunea în instanță a Times invocă, de asemenea, acuzații de diluare a mărcii comerciale, concurență neloială de drept comun prin însușirea abuzivă și o plângere de încălcare a drepturilor de autor prin vicariat.

Ca răspuns la moțiunea OpenAI, avocatul principal al Times, Ian Crosby, a declarat pentru The Verge într-un e-mail că „hacking” este un termen folosit în mod necorespunzător de către companie. În plus, publicația „pur și simplu a folosit produsele OpenAI pentru a căuta dovezi că a furat și a reprodus lucrările protejate de drepturi de autor ale The Times”.

El a adăugat că OpenAI nu neagă că „a copiat articolele Times fără permisiune în termenul de prescripție”.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri