OMS avertizează că dezinformarea privind COVID întreține pandemia în întreaga lume

ROME, ITALY - MARCH 26: Doctors treat COVID-19 patients in an intensive care unit at the third Covid 3 Hospital (Istituto clinico CasalPalocco) during the Coronavirus emergency on March 26, 2020, in Rome, Italy. Hospitals in Italy are under increased pressure as they battle to treat those who have contracted COVID-19. The Italian government continues to enforce the nationwide lockdown measures to control the spread of COVID-19. (Photo by Antonio Masiello/Getty Images)

Organizația Mondiala a Sănătății consideră că dezinformarea privind COVID-19 întreține pandemia în întreaga lume, întrucât îi determină pe oameni să fie sceptici cu privire la măsurile adoptate de autorități.

Declarația a fost făcută de oficialul OMS Maria Van Kerkove, în timpul unei transmisiuni live, vizavi de numărul mare de cazuri cu varianta Delta și lipsa de organizare a statelor cu privire la vaccinare, conform CNBC.

„În ultimele patru săptămâni sau cam așa, cantitatea de dezinformare care se află acolo pare să se mărească și cred că este într-adevăr confuză pentru publicul larg„, a mai spus Maria Van Kerkhove, care este liderul tehnic al OMS privind Covid.

Mai mult decât atât, dezinformarea poate fi considerată un factor de risc care „permite virusului să prospere”.

În timp ce americanii nevaccinați (27%) sunt mai predispuși să dea vina pe “media mainstream” pentru noul val de infectări, americanii care s-au inoculat (33%) aruncă vina pe “media conservatoare”.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri