O nouă problemă de securitate pentru TikTok: compania ar suferi de o scurgere de date

Datele mai multor utilizatori de TikTok ar fi fost expuse, după ce un grup de hackeri a descoperit o serie de vulnerabilități în sistemul de securitate al platformei. Magnitudinea breșei nu este încă cunoscută, datele venite din partea hackerilor fiind, în continuare, predate analiștilor.

Anunțul cu privire la datele scurse a fost făcut de cercetătorii de la BeeHive CyberSecurity într-o postare pe Twitter. Firma a lansat ipoteza că ar fi vorba de o breșă de securitate și a recomandat utiliztorilor să-și schimbe parola contului și să ia măsuri suplimentare de protecție.

Conform Axios, datele prezentate de BeeHive conțin informații despre conturile PayPal ale utilizatorilor, date de marketing, dar și anumite statistici personalizate fiecărui cont de TikTok. Cercetătorii le-au spus jurnaliștilor americani că au primit datele din partea unui grup de hackeri care a prezentat dovezi „greu de fabricat”, fapt ce i-a făcut să ajungă la concluzia că TikTok dispune de vulnerabilități de securitate. Deocamdată, numărul de utilizatori afectați este greu de estimat, cercetătorii adăugând că hackerii încă „exportă date, așa că vom putea confirma amploarea acestei breșe de îndată ce afluxul de noi date va înceta”.

TikTok se apară și spune că datele prezentate de echipa BeeHive sunt, de fapt, publice și multe vin din partea unor servicii din afara companiei.

Am confirmat faptul că eșantioanele de date în cauză sunt toate accesibile publicului și nu se datorează vreunei compromiteri a sistemelor, rețelelor sau bazelor de date TikTok. De asemenea, eșantioanele par să conțină date de la una sau mai multe surse terțe neafiliate cu TikTok”, a declarat un purtător de cuvânt al platformei pentru Axios.

Până când experții vor termina de analizat datele venite din partea hackerilor, nu putem știi sigur dacă e vorba de o breșă sau nu. Cu toate astea, știrea vine pe fondul mai multor probleme de securitate pe care TikTok le înfruntă în această perioadă. În SUA, compania este supusă unei supravegheri care să stabilească dacă există influențe din partea Chinei, iar la finalul lui august, a ieșit la iveală faptul că TikTok poate urmări caracterele tastate în browserul integrat al platformei.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri