O jurnalistă elvețiană, reținută de autoritățile din Belarus

Bărbați mascați m-au târât într-un microbuz”, a povestit o jurnalistă elvețiană, citată de instituția media la care lucrează.

Luzia Tschirky a petrecut o zi alături de forțele de ordine din Belarus, după ce a fost ridicată de pe stradă și dusă la o secție de poliție. Jurnalista, angajată a radiodifuzorului public elvețian SRF care acoperă Rusia, Belarus și alte foste republici sovietice, a fost interogată cu privire la proteste, informează RFE.

Vyasna, o organizație care se ocupă cu protejarea drepturilor omului, susține că în jurul orei 17:00 (ora locală) a fost anunțată de Ambasada Elveției în Belarus cu privire la eliberarea lui Tschirky. Totuși, există informații conform cărora alte 28 de persoane ar fi reținute în legătură cu protestele împotriva lui Lukashenko.

Șase din cei zece jurnaliști reținuți în prezent în Belarus fac obiectul unor investigații penale. De la începutul anului, tactica abordată de autorități s-a schimbat: RSF explică că „autoritățile din Belarus urmăresc o nouă tactică prin care închid permanent jurnaliștii pentru a le împiedica să acopere protestele, care au continuat de mai bine de cinci luni, în ciuda represiunii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *