Meta anunță noi mijloace prin care vrea să combată dezinformarea privind alegerile din Franța

Meta a anunțat că ia măsuri pentru a combate dezinformarea cu privire la alegerile din Franța din luna aprilie a acestui an. Printre cele mai interesante măsuri se numără o nouă modalitate de a semnala știrile false de pe WhatsApp.

Utilizatorii WhatsApp vor putea să notifice Agence France-Presse (AFP) cu privire la informațiile false pe care le întâlnesc pe serviciul de mesagerie, iar agenția de știri va răspunde cu o analiză de fact-checking. AFP lucrează și cu Facebook unde utilizatorii sunt instruiți cum să reacționeze când depistează un fake news. Pe WhatsApp mai acționează și France 24 care va ajuta oamenii să indentifice articole care susțin teorii ale conspirației, minciuni sau escrocherii, relatează Politico.

De asemenea, ne bazăm pe instrumente tehnologice pentru a ține departe de platformele noastre conținutul dăunător și colaborăm cu patru agenții de fact-checking din Franța – AFP, Les Décodeurs du Monde, 20 Minutes și France 24 – pentru a reduce circulația informațiilor false”, a declarat purtătorul de cuvânt al Meta din Franța într-o postare pe blogul companiei.

E o inițiativă binevenită, dar rămâne de văzut cât de eficiente o să se dovedească a fi aceste metode. Aspectul care oferă speranță se referă la faptul că oamenii o să poată raporta și identifica fake news-ul singuri, fără a fi nevoie de o acțiune automată a unui algoritm, Deși acest lucru este posibil doar pe WhatsApp, faptul că Meta oferă utilizatorilor posibilitatea de a identifica singuri conținutul dăunător e un semn bun.

2 Comentarii

  1. Mincinosilor, ia ziceti, ma, „vaccinurile sunt sigure si eficiente”, asa-i? Hai, ma, mai ziceti inca o data!
    Ma, dar cand presa occidentala a anuntat ca pe 16 februarie Rusia va invada Ucraina, de ce nu ati etichetat ma acele informatii ca fiind „false”? Ah, da, am uitat, misiunea voastra este aceea de a cenzura doar informatiile despre conspiratii, caci de acele informatii se tem stapanii vostri, criminalii globalisti.

  2. Vad ca Meta incepe sa faca si politica…Meta vrea sa impuna ”stirile corecte” pentru a-i ajuta pe cei pe care-i sprijina. Acum este simplu: vrei sa castigi alegeri, fa o donatie la Meta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *