EA a revenit asupra deciziei de a nu lansa noul expansion pack al Sims 4 în Rusia

Rușii vor putea să se bucure de noul expansion pack Sims 4, dedicat nunțiilor. Decizia a venit după ce, anterior, EA a hotărât să nu lanseze noua versiune a jocului întrucât două dintre personaje fac parte din comunitatea LGBTQ+ – ceea ce ar fi încălcat, spunea compania, legea anti-homosexualitate.

O petiție începută pe Twitter, sub #WeddingsForRussia, cerea echipei Sims 4 să revină asupra deciziei întrucât legea vrea să prevină expunerea minorilor la „propaganda relațiilor sexuale netradiționale”. Persoanele majore au însă acces liber la joc, mai ales că Sims 4 era catalogat ca fiind pentru +18 încă din 2014, conform The Verge.

„La acel moment, credeam că echipa noastră nu putea împărtăși în mod liber povestea cuplului de același sex Cam și Dom în Rusia și am decis că cel mai bun mod de a ne menține angajamentul de a împărtăși povestea lor era să nu lansăm acest expansion pack acolo”, a explicat echipa, la jumătatea acestei săptămâni.

EA spune că „a ascultat revărsarea de sentimente din partea comunității noastre, inclusiv sprijinul pentru decizia noastră și preocuparea față de comunitatea lor”, dar și că „este la fel de important pentru noi să ne susținem valorile, inclusiv împotriva homofobiei, și să împărtășim povești ca aceasta cu cei care își doresc și au cea mai mare nevoie de ea”.

Din acest motiv, noul expansion pack al Sims 4, My Wedding Stories, va fi lansat cu o săptămână mai târziu față de data anunțată inițial – 23 februarie în loc de 17.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *