NSO Group ar fi investigată de FBI încă din 2017, pentru suspiciuni de spionaj

NSO Group, una dintre cele mai mari companii de cyber-intelligence, ar fi investigată de FBI încă de acum trei ani.

Din 2017, agenții Biroului Federal de Investigații ar fi deschis o anchetă privind compania, având suspiciunea că NSO ”a obținut de la hackerii americani orice cod necesar pentru a infecta smartphone-urile”, informează Gizmodo. Reuters, publicația care a oferit exclusivitatea, a citat în articol o persoană intervievată de către FBI în legătură cu NSO.

Pe lângă posibila colaborare a companiei din Israel cu hackeri din SUA, FBI mai este interesat să afle despre implicarea NSO în atacul cibernetic asupra a peste 1,400 de telefoane, aparținând unor jurnaliști, disidenți și avocați. Smartphone-urile în cauză ar fi fost infectate cu Pegasus malware, prin WhatsApp.

Totuși, NSO spune că nu a fost contactată de forțele de ordine din SUA ”cu privire la toate aceste probleme”. Purtătorul de cuvânt al companiei a refuzat să răsoundă la orice întrebare în plus a reporterului Reuters.

Mai mult decât atât, agenția de știri susține că agenții Biroului s-au întâlnit și cu Jeff Bezos, în contextul în care și el a fost victima unui atac cibernetic similar. Amintim faptul că există suspiciuni că prințul moștenitor al Arabiei Saudite ar fi implicat în atacul asupra șefului Amazon.

Nu sunt singurele probleme cu care se confruntă NSO. În prezent, compania israeliană a fost dată în judecată de Facebook și WhatsApp pentru că ar fi violat termenii de folosire și de către Amnesty International, care se luptă pentru revocarea licenței NSO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *