OpenAI prezintă Sora, un program de inteligență artificială care transformă textul în video

OpenAI va lansa un nou program AI, numit Sora, care va putea genera videoclipuri pe baza comenzilor text ale utilizatorilor. Cunoscute ca text-to-video, aceste servicii au început să intre în atenția publicului odată cu popularitatea ChatGPT – lucru ce a îndemnat companiile Big Tech să investească și mai mult în inteligență artificială.

Noul program dezvoltat de OpenAI va putea genera videoclipuri de până la un minut și, spre deosebire de alte modele similare, va genera clipul în întregime, nu cadru cu cadru. Compania promite că Sora va fi capabil să reproducă „scene complexe cu mai multe personaje, tipuri specifice de mișcare și detalii precise ale subiectului și ale fundalului”.

În postarea de pe blogul companiei au fost postate mai multe clipuri generate de Sora, iar rezultatele sunt surprinzătoare. Programul nu este, însă, disponibil publicului și nu va fi pentru o bună bucată de timp. Sora se află în stadiul de examinare, unde imperfecțiunile și posibilele riscuri ar trebui să fie eliminate.

OpenAI admite că modelul „dificultăți în simularea exactă a condițiilor fizice ale unei scene complexe și poate să nu înțeleagă cazuri specifice de cauză și efect” sau poate confunda „stânga cu dreapta, și se poate strădui cu descrieri precise ale evenimentelor care au loc în timp, cum ar fi urmărirea unei traiectorii specifice a camerei”.

Ca orice program AI aflat la început, conținutul generat poate fi, în aceeași măsură, surprinzător și foarte nesigur.  Tocmai de asta, Sora va fi disponibil doar experților OpenAI, care se vor ocupa de șlefuirea programului. Cu toate acestea, un număr restrâns de artiști vizuali vor putea accesa Sora pentru a oferi feedback OpenAI despre ce anume trebuie îmbunătățit.

În prezent, Sora este disponibil pentru echipele de evaluare a zonelor critice în vederea identificării de daune sau riscuri. De asemenea, acordăm acces unui număr de artiști vizuali, designeri și regizori pentru a obține feedback cu privire la modul în care să avansăm modelul pentru a fi cât mai util pentru profesioniștii creativi. Împărtășim din timp progresul cercetărilor noastre pentru a începe să colaborăm cu persoane din afara OpenAI, pentru a obține feedback din partea acestora și pentru a oferi publicului o idee despre ce capacități de inteligență artificială se află la orizont”, a declarat compania în postare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *