Niște vrăjitoare din România speră să-i facă pe politicieni ”să lupte pentru oameni”

Vrăjitoarele din România sunt un subiect de care presa străină s-a interesat de-a lungul timpului. În 2016, Broadly a realizat un documentar despre un grup de femei care au declarat că au puteri magice. Aproape doi ani mai târziu, aceeași jurnalistă a revenit în România pentru a mai realiza un documentar, de data asta despre tradiția nunților aranjate.

De data aceasta, în atenția publicațiilor internaționale a ajuns un grup de femei care vor să își exercite așa-zisa putere pe viitori europarlamentari. Euronews scrie că una dintre membrele grupului, Mihaela Minca – care este și ”personajul principal” al celorlalte două reportaje – va realiza alături de fiicele sale și alte adepte un ritual pe 25 mai, înainte de alegeri, pentru a le ”ilumina și aduce claritate în minte politicienilor”.

În cazul în care aleșii au intenții rele, vrăjile făcute ar trebui să îi facă ”să ajungă la închisoare sau să aibă probleme cu sănătatea”.

„Am realizat două ritualuri speciale pentru politicienii români: un ritual alb pentru a le lumina mințile și puterea de a lupta în România pentru oameni, de a face lucruri bune și am făcut un ritual de magie neagră asupra politicienilor care nu se țin de cuvânt pentru a oferi o viață mai bună românilor, deci (din cauza ritualului meu) vor avea probleme.

Dacă vor să acționeze împotriva românilor, să fure, să ducă țara în sărăcie, atunci vor merge în închisoare sau vor avea probleme de sănătate, vom acționa pentru binele nostru. Magia neagră îi va afecta pe cei care nu vor binele pentru poporul român”, a afirmat Mihaela Minca.

După ce ritualul va fi complet, fiicele vrăjitoarei vor arunca pe Palatul Victoria, sediul Guvernului, apa sfințită.

VRĂJITORIA, O PRACTICĂ LEGALĂ?

Publicația Perol notează că deși există în COR (Clasificarea Ocupaților din România) funcția de “astrologi, prezicători și asimilați” – pe poziția 5161 – este neclar dacă vrăjitoria intră în categoria de „funcție asimilată”.

Astfel, există cadru legal pentru persoanele interesate să le fie citit viitorul în astre sau alte practici asemănătoare.

Cu toate astea, dacă scopurile în care se desfășoară activitatea sunt rele sau pot dăuna individului, chiar și la nivel teoretic, este considerat imoral și, deci, nul în fața legii.

”Noul Cod Civil prevede în art.1236 alin(1) că pentru încheierea contractului, cauza trebuie să fie morală”, scrie publicația online Perol.ro.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri