Nici viața la bloc nu mai e ce a fost, mulțumită GDPR

Odată cu intrarea în vigoarea a General Data Protection Regulation, fiecare instituție a fost obligată să ia măsurile necesare pentru a proteja datele cu caracter personal ale beneficiarilor serviciilor. Chiar dacă atunci când ne referim la GDPR ne gândim, în primul rând, la efectele din mediul online, acesta ar putea afecta și viața la bloc.

Agenția Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a sancționat recent o asociație de locatari din Oradea pentru că au instalat camere de luat vederi în imobil. Problema constatată de către ANSPDCP a fost că nu toți proprietarii au fost înștiințați de montarea camerelor de supraveghere, conform Pro TV.

Sesizarea a fost făcută de către unul dintre locatari, care susține că nu a fost întrebat dacă își dorește ca pe holurile blocurilor să fie instalate sisteme de supraveghere. Deși președintele asociației susține că acestea au ca scop protejarea persoanelor ce locuiesc în imobil, legea prevede consultarea cu toți proprietarii.

Asociația din Oradea a scăpat doar cu un avertisment, însă toate adunările locatarilor ar trebui să aibă grijă să respecte reglementările privind protecția datelor cu caracter personal.

Și lista pentru întreținere poate fi vizată, dacă aceasta conține numele proprietarilor și nu numărul fiecărui apartament.

Citiți articolul integral pe stirileprotv.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *