Navalnîi riscă încă 30 de ani de închisoare pentru acuzații de terorism

Proeminentul lider al opoziției ruse Aleksei Navalnîi riscă încă 30 de ani după gratii pentru un caz de terorism despre care spune că a fost inventat de regim.

Miercuri, el a apărut în fața unui tribunal din Moscova prin legătură video. Audierea, care a avut loc cu ușile închise, a avut ca scop stabilirea condițiilor prin care criticului Kremlinului i se va permite să ia cunoștință de materialele dosarului, care constă în 196 de volume, conform Reuters.

„Au făcut acuzații absurde care mă amenință cu 30 de ani de închisoare”, a declarat Navalnîi într-o declarație publicată pe rețelele de socializare de către susținătorii săi.

El a adăugat că „anchetatorul Vidyukov a declarat ieri că un caz de terorism a fost scos la iveală separat de acest caz și că eu, în timp ce sunt în închisoare, comit atacuri teroriste”.

Criticul Kremlinului a criticat, de asemenea, decizia judecătorului de a ține ședința de judecată cu ușile închise: „Este o încercare de a mă restricționa în mod ilegal în a lua cunoștință de materialele cazului și o încercare de a face totul pentru ca nimeni să nu poată afla despre el”.

La începutul acestei luni, anchetatorii ruși au legat în mod oficial susținătorii lui Navalny de uciderea bloggerului militar Vladlen Tatarsky. În plus, miercuri, 11 persoane au fost introduse pe o „listă de urmăriți internaționali” într-un alt caz legat de Navalny, potrivit presei ruse.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri