Navalnîi a fost spitalizat. Rusia susține că starea sa de sănătate este ”satisfăcătoare”

Autoritatea ce se ocupă de penitenciarele di Rusia a anunțat că Aleksei Navalnîi a fost mutat într-un spital pentru prizonieri. Anunțul vine la scurt timp de la avertimentele lansate de medicii politicianului anti-corupție a avertizat că poate face infarct „în orice minut”.

Autoritățile ruse au afirmat, în cadrul unui comunicat, că opozantul lui Putin se află într-o unitate medicală destinată celor aflați după gratii – aflată în colonia penală din Vladimir – dar și că starea acestuia de sănătate a fost catalogată de către medici ca fiind ”satisfăcătoare”, informează Al Jazeera.

Mai mult decât atât, Navalnîi, care se află în a treia săptămână de greva foamei, ar fi acceptat să ia vitamine.

Sunt așteptate proteste pentru susținerea lui Aleksei Navalnîi, care vor avea loc miercuri. În aceeași zi este programat să aibă loc și discursul național al președintelui Vladimir Putin.

Amintim că medicul personal al opozantului rus, Anastassia Vassilieva, a afirmat într-o scrisoare trimisă penitenciarului unde se afla Navalnîi că acesta are un nivel de concentrație al potasiului în sânge de 7,1 milimoli pe litru, „ceea ce semnifică încă o dată o funcţie renală alterată şi faptul că grave probleme de ritm cardiac pot surveni dintr-un minut în altul”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *