Mitocănia unui ministru. Cum tratează Teodorovici o jurnalistă: ”Faceți curte că nu vă văd ochișorii, dinții văd că îi aveți puși!”

Eugen Orlando Teodorovici a dat dovadă de lipsă de educație, făcând mai multe avansuri jignitoare unei jurnaliste care dorea să-i adreseze câteva întrebări cu privire la următoarele mișcări ale sale și ale partidului din care face parte.

Dialogul dintre cei doi a avut loc pe holurile Parlamentului, la scurt timp de la trecerea moțiunii. Inițial, Teodorovici a încercat să se ia de instituția media la care lucrează jurnalista, B1. ”Ce esta B1? Boii.Ro?” a întrebat ministrul Finanțelor, repetând ”gluma” nesărată de mai multe ori.

Totuși, situația nu se oprește aici. Dialogul publicat de către B1.ro arată fața neplăcută a cuiva ce ocupă o funcție înaltă și care și-a dorit să devină și liderul Organizației de Femei PSD. Teodorovici folosește un limbaj mitocănesc, în încercarea de a umili o persoană ce își face doar meseria

Pierderea suferită de către social-democrați în Parlament și nici eticheta de ”playboy” pe care a primit-o Teodorovici nu-l îndreptățesc să facă comentarii deplasate la adresa unei alte persoane, însă arată cu certitudine calitatea sa, ca om și politician.

Redăm mai jos integral transcriptul:

Reporter: Bună ziua de la B1.ro sunt, site de știri.

Teodorovici: Ce este B1? Ce esta B1? Boii.Ro?

Reporter: Site-ul de știri B1.ro.

Teodorovici: Boii.ro ați spus? Ce e asta B1.ro? 

Reporter: B1.ro

Teodorovici: Aaa. Boii.ro! Nu știu ce e asta!

Reporter: Ce veți face în continuare, regretați vreo măsură?

Tedorovici: Sunteți liberă diseară ca să vă spun ce? Nu prea vă văd la față! 

Reporter: Îmi spuneți și mie dacă regretați vreo măsură?

Teodorovici: Îmi faceți curte? Faceți curte că nu vă văd ochișorii, dinții văd că îi aveți puși!

Reporter: Nu, nu am dinții puși!

Teodorovici: Dar ce aveți pus?

Reporter: Ce interese aveți acum că ați scăpat de politică… 

Teodorovici: Cu dumneavoastră sigur nu!

Deși Guvernul a căzut, Viorica Dăncilă și echipa sa vor rămâne în pozițiile actuale până la depunerea  jurământului de către membrii noului Cabinet. Până în prezent nu a existat nici măcar o reacție publică din partea PSD sau a Vioricăi Dăncilă cu privire la limbajul suburban al ministrului Finanțelor.

Totuși, președintele Comisiei pentru Egalitatea de Şanse din Camera Deputaților, deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurişniţi, a anunțat că ia în calcul depunerea unei sesizări la CNCD cu privire la comportamentul deplasat al lui Teodorovici, conform Realitatea.net.

„În calitate de preşedinte al Comisiei pentru Egalitatea de Şanse, mă gândesc foarte serios să fac o sesizare ministrului demisionat, aruncat la produse expirate, Orlando Teodorovici, fostul ministru de Finanţe, cel care, într-un interviu cu o doamnă de la B1, efectiv a avut un vocabular care ţine de hărţuire sexuală. Îi dădea întâlniri doamnei jurnaliste, îi făcea avansuri şi a avut un limbaj absolut suburban. Așa că pot să iau în calcul această decizie de a mă adresa Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării pentru că trebuie să ne delimităm de aceste declaraţii şi de aceste abuzuri, aşa cum ne-am delimitat de acest Guvern catastrofal care efectiv a fost dezastruos pentru societatea românească din multe puncte de vedere. Şi pe această zonă vreau să merg cu un mesaj de normalizare a relaţiilor interumane până la urmă”, a spus Iurişniţi.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri