Misiune aproape imposibilă pentru șeful TikTok: convingerea SUA privind siguranța aplicației

Șeful TikTok Shou Zi Chew este așteptat joi să se prezinte în fața Congresului american pentru a depune mărturie cu privire la siguranța utilizatorilor și a posibilei interferențe din partea Beijingului. Întâlnirea se poate dovedi a fi una foarte rece, majoritatea decidenților americani fiind de părere că TikTok trebuie interzisă.

Chew a decis în mod voluntar să se prezinte în fața Comisiei pentru energie și comerț din cadrul Congresului, încă de la finalul lui ianuarie. Doar că situația din prezent este mult diferită de atunci. Săptămâna trecută administrația Biden i-a cerut TikTok să vândă acțiunile pe care ByDance, compania-mamă din China, le deține. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, guvernul american va dispune interzicerea aplicației. Pe lângă asta, TikTok a promis milioande de dolari în investițiile de securitate pe care le-a prezentat atât autorităților americane, cât și europene.

Conform unor surse citate de The Wall Street Journal, președintele Comisiei și alți politicieni din cadrul acesteia (membri ai Partidului Republican) sunt foarte hotărâți să vorbească despre riscurile pe care aplicația le prezintă asupra securității naționale și sănătății copiilor. În plus, aceștia sunt de acord cu interzicerea totală a TikTok în SUA.

Cred că veți vedea că reprezentanții noștri își vor exprima cu tărie îngrijorarea în legătură cu aplicația [TikTok – n.r]”, a declarat un apropiat al președintelui Comisiei pentru energie și comerț, citat de WSJ.

De asemenea, sursele politice au mai spus că șeful TikTok nu poate spune nimic ce ar putea să-i convingă pe legiuitorii americani să-și schimbe părerea. Acest lucru pare să fii ajuns și la urechea lui Chew, care a postat un video pe TikTok în care le vorbește utilizatorilor americani despre posibilitatea interzicerii aplicației. Acesta amintește de numărul masiv de oameni care folosesc aplicația în SUA și numește audierea din Congres „un moment crucial” pentru companie.

Unii politicieni au început să vorbească despre interzicerea TikTok. Acest lucru ar putea să vă ia TikTok de la toți cei 150 de milioane dintre voi”, a spus Chew în videoclip în încercarea de a câștiga câteva puncte în fața utilizatorilor americani.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri