Microsoft are șansa să depășească Apple și să devină cea mai valoroasă companie din lume

FILE PHOTO: The Microsoft sign is shown on top of the Microsoft Theatre in Los Angeles, California, U.S., Oct. 19,2018. REUTERS/Mike Blake/File Photo

Microsoft are șansa de a întrece Apple și să devină cea mai valoroasă companie din lume. Diferența dintre cele două este tot mai mică, acțiunile Microsoft înregistrând creșteri constantante de la începutul acestui an.

Îngrijorările legate de cererea pentru iPhone-uri par să afecteze capitalul Apple, lucru ce o plasează într-o cursă strânsă cu Microsoft. Confrom Reuters, stocurile Apple au pierdut patru procente de la începutul lui 2024, în timp ce acțiunile Microsoft au crescut cu două procente – pe fondul unei creșteri de 57% înregistrate anul trecut.

Concret, valoarea actuală a Apple este de 2.866 de trilioane de dolari, iar a Microsoft de 2.837 de trilioane de dolari. Avansul Apple se subțiază, iar așteptările pentru vânzările din 2024 nu sunt foarte optimiste – lucru evidențiat și de scăderea cu 30% a volumui de vânzări iPhone în China, în prima săptămână a acestui an.

Dacă va reuși să ajungă pe primul loc, Microsoft nu ar fi la prima întâmplare de acest fel. Ultima dată când a devansat Apple a fost în 2021, când acțiunile Apple au fost afectate de probleme lanțului global de aprovizionare generate de pandemie.

Cu toate acestea, Microsoft nu a reușit niciodată să atingă pragul de trei trilioane de dolari (maximul a fost de 2.44 de trilioane), lucru pe care Apple a reușit să-l facă. Cursa dintre cele două companii este interesantă, iar sumele care se învârt la acest nivel dovedesc, încă o dată, că domeniul tech este unul dintre cele mai bogate, rivalizând cu produsul intern al multor state dezvoltate de pe glob.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri