Meta va lansa Threads în UE, pe 14 decembrie

Threads, competitorul X dezvoltat de Meta, se va lansa oficial în Uniunea Europeană pe 14 decembrie, după o amânare de mai bine de patru luni. Accesul la noua platforma (care necesită un cont de Instagram) nu era posibil pentru utilizatorii din țările UE, motivul fiind legat de legile blocului comunitar pe care Meta trebuie să le respecte.

Deși compania condusă de Mark Zuckerberg nu a făcut un anunț oficial cu privire la lansare, site-ul Threads prezintă o numărătoare inversă până pe 14 decembie și apare doar pentru țările UE. În plus, The Verge a descoperit că Instagram a implementat un mic ”easter egg” pentru această lansare. Utilizatorii pot tasta termenul „ticket” în bara de căutare de pe aplicație și vor da peste un bilet digital ce conține o invitație pentru Threads și date despre lansarea oficială a platformei.

Motivul pentru întârzierea disponibilității Threads în UE ține de legislația europeană, în special pachetul de legi DMA (Digital Markets Act). Șeful Instagram, Adam Mosseri, declara în luna iulie – după lansarea în SUA – că DMA nu permite ca Meta să amestece datele personale ale utilizatorilor colectate de pe Facebook, Instagram sau WhatsApp. Contul de Threads este legat de contul de Instagram, iar acest lucru este în contradicție cu normele DMA.

Meta nu a făcut declarații publice legate de lansarea Threads în UE și nu este clar dacă platforma a suferit schimbări pentru a respecta reglementările Uniunii. Recent, Meta a făcut primii pași de a despărți Instagram de Threads și permite acum ștergerea contului de Threads fără ca celălalt cont să fie afectat.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri