Meta va eticheta postările generate de AI de pe Facebook, Instagram și Threads
Meta va eticheta imaginile și clipurile generate de inteligența artificială, dacă acestea sunt identificate ca atare. Compania spune că eticheta se va aplica tuturor imaginilor generate de AI, indiferent de programul folosit în crearea lor.
Până acum, Meta declarase că eticheta va fi aplicată conținutului generat de programele de inteligență artificială deținute de companie, însă recentul scandal în care Consiliul de Supravegere a criticat regulile actuale ale Meta, a schimbat situația.
Într-o postare de pe blogul companiei, Nick Clegg, președintele departamentului Global Affairs, spune că Meta va începe „aplicarea etichetelor «Creat cu AI» pentru imaginile fotorealiste create cu ajutorul funcției noastre Meta AI, dar dorim să putem face acest lucru și pentru conținutul creat cu instrumentele altor companii”.
Măsura încă nu este gata, însă va fi implementată în următoarele luni, pentru a rezolva și alte îngrijorări legate de imaginile AI în acest an electoral.
Meta spune că se va folosi de metadatele imaginilor și clipurilor pentru a identifica dacă acestea au fost generate sau alterate cu ajutorul programelor AI, indiferent dacă este vorba de cele dezvoltate de OpenAI, Microsoft, Midjourney sau Google.
Dincolo de acest sistem automat de detecție, utilizatorii vor trebui să spună dacă postările lor de pe Facebook, Instagram sau Threads sunt conținut generat de AI. În cazul în care se încalcă regula, Meta afirmă că va aplica o serie de sancțiuni asupra conturilor.
„Vom solicita oamenilor să utilizeze acest instrument de dezvăluire și etichetare atunci când postează conținut organic cu un videoclip fotorealist sau un sunet realist care a fost creat sau modificat digital, iar dacă nu fac acest lucru, putem aplica sancțiuni. Dacă stabilim că o imagine, un conținut video sau audio creat digital sau modificat digital creează un risc deosebit de ridicat de a înșela publicul cu privire la o chestiune importantă, putem adăuga o etichetă mai proeminentă, astfel încât oamenii să aibă mai multe informații și context”, a declarat Clegg în postarea de pe blog.
Decizia Meta vine în urma unei hotărâri a Consiliul de Supraveghere de a menține pe Facebook un videoclip alterat în care Joe Biden este înfățișat ca făcând gesturi nepotrive. Consiliul de Supraveghere a ajuns la această concluzie pentru că videoclipul nu a fost alterat cu un program AI – deci nu intră sub incidența regulilor Facebook.
Consiliul a criticat politica Meta și a cerut mai multă claritate pentru acest tip de conținut. Denumirea pompoasă de „conținut organic cu un videoclip fotorealist sau un sunet audio realist” aplicat de Meta și în comunicatul de pe blog se adresează direct cererii Consiliul de Supraveghere de a include orice conținut alterat digital, fie că inteligența artificială este implicată sau nu.
1 Comentariu
Articole asemănătoare
Prima arestare pentru răspândire de știri false
Presa de stat belarusă: Lidera protestelor anti-Lukashenko, reținută la granița cu Ucraina
Instagram, principala armă folosită de Rusia în încercarea de a influența alegerile din SUA
Iohannis, reacție în cazul creșterii numărului de persoane infectate cu COVID-19: ”Fac un apel la Parlament să adopte urgent cadrul legislativ necesar”
Cum s-a aflat vestea morții reginei Elisabeta a II-a: de pe Twitter până la Palatul Buckingham