Meta și YouTube elimină conținutul care susține insurecția din Brazilia
În urma violențelor și atacului asupra instituțiilor guvernamentale, Meta și YouTube șterg conținutul care promovează sau sprijină insurecția din Brazilia organizată de susținătorii fostului președinte, Jair Bolsonaro.
Ambele companii susțin că incitarea la violență din partea demonstranților, dar și comportamentul antidemocratic au stat la baza deciziei de eliminare a postărilor care susțin cauza acestora.
„Am desemnat, temporar, Brazilia ca fiind o locație de risc ridicat și am eliminat conținutul care îndeamnă oamenii să se înarmeze sau să invadeze cu forța Congresul, palatul prezidențial și alte clădiri guvernamentale. De asemenea, desemnăm acest eveniment ca fiind un exemplu de violență, ceea ce înseamnă că vom elimina conținutul care susține sau laudă aceste acțiuni”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta, citat de Reuters.
Deși nu la fel de categorici în condamnarea evenimentelor, cei de la YouTube au decis și ei să elimine clipuri din timpul insurecției susținătorilor lui Bolsonaro, care nu și-a recunoscut înfrângerea în urma scrutinului prezidențial din octombrie anul trecut.
„Echipa noastră de încredere și siguranță elimină conținutul care încalcă regulile comunității noastre, inclusiv transmisiunile în direct și videoclipurile care incită la violență. Vom rămâne vigilenți pe măsură ce situația continuă să evolueze”, a spus un purtător de cuvânt al YouTube pentru Reuters.
În timpul revoltei clădirea biroului prezidențial, Congresul și Curtea Supremă au fost ocupate de protestatari care s-au întins pe podea, au strigat, au distrus și au furat. Mai mult decât atât, cel puțin opt jurnaliști au fost agresați de demonstranți, unii dintre ei puși la pământ și loviți cu picioarele. Evenimentele din Brazilia amintesc izbitor de mult cu cele întâmplate pe 6 ianuarie 2021 la Capitoliul american, unde susținătorii lui Donald Trump au decis să ocupe clădirea guvernamentală supărați fiind că favoritul lor a pierdut cursa prezidențială.
Articole asemănătoare
Ce poți să pățești dacă spargi contul de Facebook al cuiva: pedeapsa primită de un tânăr român
Uniunea Europeană vrea să reglementeze metaverse-ul
Tensiuni diplomatice: Doi jurnaliști italieni, forțați să părăsească Rusia pentru siguranța lor
Jurnalista franceză arestată pentru o investigație despre o presupusă operațiune de spionaj Franța-Egipt, eliberată
Thierry Breton, comisarul UE al pieței interne, despre TikTok: ”Mai sunt multe de îmbunătățit”