Meta își va prezenta noua cască VR pe 11 octombrie

Mark Zuckerberg a anunțat data conferinței Meta pentru realitate virtuală. Ziua de 11 octombrie va marca startul Meta Connect și este așteptată să devină și momentul în care Zuckerberg va prezenta noua cască VR a companiei.

Într-o postare pe Facebook, șeful Meta a anunțat că Meta Connect, conferința anuală a companiei cu privire la tehnologie de realitate virtuală sau augmentată, va avea loc pe 11 octombrie. În poza atașată postării, Zuckerberg poartă noua cască VR dezvoltată de Meta.

După investiții de milioane de dolari în departamentul de VR/AR (lucru care a făcut ca departamentul să înregistreze pierderi uriașe), Zuckerberg vrea să dea lovitura cu noua cască. Modul în care va fi primită va conta destul de mult pentru ambițiile Meta de a construi un metaverse pe platformele sale.

Conform CNBC, noua cască va avea un preț de 800 de dolari, ceea ce ar trebui să reflecte calitatea și inovație produsului (spre deosebire de căștile Oculus pe care Meta le vinde sub prețul pieței).

Conferința va fi desfășurată online și, pe lângă nou cască, va aborda Horizon Worlds și dezvoltarea sa, dar și alte proiecte auxiliare realității virtuale.

Dacă noua cască se va dovedi sau nu un succes, Mark Zuckerberg se va asigura ca Meta Connect să un eveniment cât mai lipsit de cusur, tocmai pentru a încerca să dovedească că ambițiile ce țin de metaverse sunt serioase, iar Meta este capabilă să devină liderul pieței în acest domeniu.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri