Mark Zuckerberg și-a cerut scuze părinților victimelor social media

Senatul american a găzduit o audiere a Big Tech cu privire la posibilitatea unei noi legislații menită să protejeze copiii de efectele negative ale platformelor de social media. Prezenți la audiere au fost Mark Zuckerberg, șeful Meta, Linda Yaccarino, din partea X, Evan Spiegel, CEO-ul Snap, Shou Zi Chew, CEO-ul TikTok și Jason Citron, CEO-ul Discord.

Discuțiile dintre senatori și șefii unora dintre cele mai importante companii Big Tech au fost foarte tensionate și au generat momente unde nu a fost loc de menajamente. Încă de la început, legiuitorii i-au pistonat pe cei cinci directori executivi cu privire la numeroasele cazuri de exploatare sexuală a minorilor, dar și de problemele legate de sănătatea mintală.

D-le Zuckerberg, dvs. și companiile din fața noastră, știu că nu vreți să fie așa, dar aveți mâinile pătate de sânge. Aveți un produs care ucide oameni”, a spus un senator republican aflat în comitetul Senatului, conform Reuters.

Toate cele cinci companii chemate în Senat au fost acuzate că nu iau suficiente măsuri pentru a opri exploatarea copiilor și li s-a cerut să fie de acord cu propunerile legislative, care încă sunt amânate. Problema este că aceste legi sunt, la rândul lor, controversate, Conform Mashable, dacă sunt implementate în forma lor actuală, acestea ar putea facilita cenzura și ar prezenta un risc pentru siguranța datelor personale.

Discuția dintre Big Tech și senatori și-a atins punctul maxim atunci când Mark Zuckerberg a fost presat să-și ceară scuze părinților aflați în sala de audiere. O ieșire rară din partea unui CEO din sectorul Big Tech, care se ascund foarte ușor în spatele unor declarații de presă impersonale.

Aveți familii din întreaga națiune ai căror copii sunt fie grav răniți, fie morți. Sunt familii ale victimelor prezente astăzi aici, v-ați cerut scuze victimelor? Ați dori să faceți acest lucru acum?”, l-a întrebat un senator pe șeful Meta.

Îmi pare rău pentru tot ceea ce ați pățit cu. Nimeni nu ar trebui să treacă prin suferințele familiilor dumneavoastră și de aceea investim atât de mult și vom continua să depunem eforturi la nivelul întregii industrii pentru a ne asigura că nimeni nu trebuie să treacă prin ceea ce au avut de suferit familiile dumneavoastră”, a spus Zuckerberg în mesajul său către părinții minorilor afectați de rețelele sociale.

Momentul este unul foarte serios, însă e clară dorința senatorilor de a căștiga puncte de imagine în situația actuală în care Senatul este incapabil de a oferi o lege clară cu privire la protecția minorilor de pericolele de pe social media.

Aproape în fiecare an, Senatul american ține o audiere în care cheamă șefii principalelor companii Big Tech, unde îi presează pe anumite teme de siguranță, fără ca aceste discuții să fie urmate de schimbări legislative sau noii practici adoptate de industria tech.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri