Mark Zuckerberg se prezintă din nou în instanță în cazul Cambridge Analytica

Mark Zuckerberg este chemată, din nou, în fața instanței cu privire la scandalul Cambridge Analytica. Audierea șefului Meta va urma să aibă loc în septembrie și va cuprinde o depoziție de șase ore.

Grupul utilizatorilor din California a decis să depună o plângere în instanță și să pornească un proces colectiv împotriva Meta,  Zuckerberg și mai mulți directori executivi ai Meta fiind considerați martori în scandalul Cambridge Analytica. Conform Business Insider, chemată să depună mărturie va fi și Sheryl Sandberg, mâna dreapta a lui Zuckerberg, asta după ce Sandberg a anunțat că va părăsi compania undeva spre finalul acestui an.

Deși Facebook și-a schimbat numele în Meta pentru a scăpa de moștenirea scandalurilor care s-au acumulat pe vechiul nume, controversele nu s-au oprit, iar Cambridge Analytica continuă să fie unul dintre cele mai importante eveniment din istoria companiei.

În audierea din septembrie, Facebook va trebuie să prezinte peste 1000 de documente privind scandalul Anaytica pe care nu le-au prezentat public înainte.