Manifestații tot mai violente la Hong Kong. Presa chineză este în favoarea unei „linii mai dure” împotriva protestatarilor
Manifestațiile din Hong Kong se desfășoară deja de aproape opt luni și nu par că se vor opri prea curând, motiv pentru care adoptarea unei ”linii mai dure” împotriva protestatarilor este susținută și de către presa chineză.
Violențele continuă să existe în cadrul protestelor, recent având loc și un atac cu cuțitul. Cinci persoane, printre care și un oficial politic ce susține democrația, au fost răniți, în timp ce biroul din Hong Kong al agentiției de presă chineze Chineza Nouă a fost atacat de către manifestanți. Pagubele nu au fost semnificative, fiind afectate doar geamurile imobilului, însă curând au început conflictele dintre forțele de ordine și protestatari, potrivit bursa.ro.
Detaliile despre autorul atacului cu cuțit sunt vagi întrucât, potrivit martorilor, vorbea mandarină și striga sloganuri în cinstea regimului comunist.
Publicația de stat scrie despre evenimentul recent cum că ar fi „sortit eşecului doar pentru că violenţa se va confrunta cu greutatea legii”. Despre manifestanți, aceasta spune că ei „caută indulgenţa pe care le-o oferă presa locală şi occidentală, urmărind să-i facă să tacă pe cei care încearcă să-i pună pe manifestanţi în lumina proiectoarelor adevărului”.
De aproximativ cinci luni sunt manifestanții în Hong Kong pornite de activiști, ce au presimțit o posibilă intervenție a Bejingului.
China a declarat de curând că nu va îngădui „nicio activitate” ce va interveni în sistemul de ordine și echilibrul țării sau care va amenința securitatea națională, lăsând loc pentru a sfătui națiunea la o consolidare a „conştiinţei naţionale şi patriotice”.
Articole asemănătoare
Polonia a interzis canalul rus de propagandă externă RT
Presa românească online, în pericol: Dan Tăpălagă este noua țintă a lui Liviu Dragnea
Sorin Roșca Stănescu la Mediastandard și Oamenii dimineții
EUvsDisinfo demitizează 7 narative false despre actualul conflict ruso-ucrainean
Cine a câștigat conflictul constituțional, Dăncilă sau Iohannis? Cum a văzut presa din România decizia CCR