Lukașenko transformă Codul Penal în propria armă. Protestatarii vor fi pedepsiți cu până la trei ani de închisoare

Modificările aduse Codului Penal din Belarus înăspresc măsurile împotriva opozanților ”ultimului dictator al Europei”. Amendamentele prevăd pedepse cu închisoarea pentru participanții la proteste, precum și sancțiuni mai dure pentru rezistența la arest și utilizarea simbolurilor asociate opoziției.

Conform noii legi, oricine a fost reținut cel puțin de două ori pentru că a participat la un protest sau a insultat un oficial guvernamental, poate fi condamnat la până trei ani de închisoare. Anterior, pentru aceste fapte, cei acuzați erau supuși detențiilor sau amendați, conform Reuters.

Lukașenko a aprobat și introducerea unei pedepse de patru ani de închisoare pentru răspândirea informațiilor false care discreditează statul.

Nu este prima oară când liderul de la Minsk semnează legi opresive: anterior, acesta și-a dat acordul cu privire la închiderea mijloacelor de informare în masă fără a avea nevoie de o decizie judecătorească.

1 Comentariu

  1. Cum adica prostalaul asta e ultimul dictator al Europei ? Fata-de-clatita ala de la Moscova nu e si ala un dictator ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *